×

Az Önök kényelme érdekében dr. Andrási Katalin, dr. Kádár Ferenc, dr. Paksy László, dr. Révész Katalin rendelésére online foglalhat időpontot.
Amikor első alkalommal veszi igénybe ezt a lehetőséget, saját nevén regisztrálnia kell a rendszerbe, majd a családtagok menüpont alatt kérjük, töltse ki gyermeke(i) adatait is.

Tovább az online időpontfoglalásra →

Influenza elleni védőoltás

Hír
2020. október 20.

Miért ajánlott most fokozottan az influenza elleni védőoltás?

A hazai és nemzetközi szakmai grémiumok (WHO, CDC, ECDC, Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia) szerint a védőoltás most azért fontosabb mint eddig bármikor, mert a Covid és az influenza vírusának együttes támadása komoly veszéllyel járhat.

Bár a gyermekeket többnyire egyik betegség sem érinti olyan súlyosan, mint a felnőtteket, a fertőzés terjesztésében jelentős szerepük van.

Az utóbbi napok intézkedései miatt influenza elleni vakcina gyógyszertári forgalomban sem most, sem a közeljövőben nem lesz kapható.

Védőoltáshoz kizárólag a rendelőkben lehet hozzájutni – korlátozott számban.

  • 3 éves kor alattiak részére a Vaxigrip Tetra,
  • 3 év felettiek részére a 3Fluart nevű vakcina adható.

Az előbbi négy, az utóbbi három féle influenzatörzs ellen nyújt védelmet.

A WHO álláspontja szerint a mostani szezonban várható influenza-törzsek ellen mindkét oltóanyag védelmet nyújt, de az eltérő gyártástechnológia miatt a 3Fluart valamivel gyakrabban okozhat beadását követően lázat.

Mindkét oltóanyag térítésmentes.

Elsősorban az úgynevezett rizikócsoportba tartozó, krónikus légúti, szív-érrendszeri, immunhiányos, vese-, vagy anyagcsere betegségben szenvedőknek, valamint a jelentős túlsúllyal bíróknak jár a védőoltás.

Kérjük, ha gyermeke az említett betegségcsoportok valamelyikébe tartozik, mielőbb foglaljon időpontot az oltásra, de jelenleg csak a 3 év felettieknek járó vakcinával rendelkezünk.

Szűkös készletünk erejéig azonban mindenki kérheti a korcsoportja szerinti védőoltást, tehát az is, aki nem szenved egyik fenti betegségben sem.

A védőoltáshoz időpontot kell foglalni, de erre most csak azoknak van lehetősége, akinek gyermeke elmúlt 3 éves. Ha nem talál már szabad időpontot, meg kell várnia, míg a Népegészségügyi Osztály újabb adag oltóanyagot biztosít számunkra.

 

Időpont foglalás

A koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt az oltásra időpontot kell foglalni: http://www.doktorpalanta.hu/ időpontfoglalás.

A regisztrációt és bejelentkezést követően az új időpont foglalásnál hagyja figyelmen kívül az “akihez már előjegyzett” opciót, válassza az  “összes orvos” opciót.
Az orvosválasztás után a profil megadásnál az influenza védőoltás menüpontot válassza. Ezt követően jelennek meg az orvos által az oltás beadására felajánlott időpontok. (Tegyen pipát a hétvége megjelenítése mezőbe, majd válasszon időpontot.)

 

Egyéb információk

Az influenza elleni védőoltásra döntően csak a napi rendelési időn túl van lehetőségünk, ezért kérjük megértésüket amiért ilyenkor egyéb egészségügyi kérdések rendezésére nem tudunk plusz időt biztosítani.

Érkezzenek pontosan, gyermekük oltási könyvét hozzák magukkal!

A járványügyi helyzet miatt a fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében a rendelő előtt várakozzanak!

Kérjük, ha Ön vagy gyermeke nem egészséges, esetleg megerősített vagy gyanú korona vírusos beteggel találkoztak, halasszák el a védőoltás beadatását!

 

2020. október 20.

Dr. Andrási Katalin, dr. Kádár Ferenc, dr. Paksy László, dr. Révész Katalin