×

Az Önök kényelme érdekében dr. Andrási Katalin, dr. Kádár Ferenc, dr. Paksy László, dr. Révész Katalin rendelésére online foglalhat időpontot.
Amikor első alkalommal veszi igénybe ezt a lehetőséget, saját nevén regisztrálnia kell a rendszerbe, majd a családtagok menüpont alatt kérjük, töltse ki gyermeke(i) adatait is.

Tovább az online időpontfoglalásra →

Az alapítvány

Palánta Gyermekorvos Rendelő Alapítvány

Bankszámlaszám: OTP XIII. ker. 11713005-20415107
Adószám: 18040290-1-41

Az Ipoly utcai „Palánta”, Budapest egyik nagyon modern és barátságos szellemiségű gyermekorvosi rendelője. Korszerű szemléletű orvosok és védőnők csapata várja itt a segítségre vagy tanácsra szoruló gyermekeket – újszülöttkortól serdülőkorig.

Rendelőnk arculatának kialakításában évek óta nélkülözhetetlen segítséget jelent az a támogatás, mely az Ön és mások jövedelemadójának 1 százalékából adódik össze.

A Palánta Gyermekorvosi Rendelő Alapítványt 1992-ben azzal a céllal hoztuk létre, hogy a rendelő felszereltségének fejlesztésével a megszokottnál színvonalasabb ellátást biztosítsunk. Egy 1996. évi törvény adott lehetőséget arra, hogy bárki – szülők, ismerősök és ismeretlenek – személyi jövedelemadójuk 1%-át alapítványunk számára ajánlják fel.

A támogatás nagysága igazolja, hogy formálódik egy közösség, ahol az Önök segítségével mi azt adjuk, amit tőlünk várnak és amit mi – gyermekorvosok, védőnők, asszisztensek – szeretnénk nyújtani. Többet a megszokottnál. Többet és jobbat, hogy egy példát mutatóan korszerű, minden várakozásnak megfelelő gyermekellátási modellt alakíthassunk ki.

A felajánlások révén kezdetben évente egy, az utóbbi időben már évente három-négymillió forint adományhoz jutunk. Ennek révén egy korszerűen berendezett és felszerelt gyermekorvosi rendelőt alakítottunk ki, recepcióval, játszó sarokkal. Folyamatosan fejlesztjük informatikai rendszerünket, a légúti betegségek kezelését segítő ultrahangos porlasztó készüléket, diagnosztikai eszközöket vásároltunk. A rettegett csecsemőkori „hirtelen halál” szindróma megelőzését szolgáló, kölcsönözhető légzésfigyelő monitorokat vettünk. Megszerveztük a hozzánk tartozó – két év alatti – gyermekek szemészeti szűrő- és ellenőrzővizsgálatát.

A szükséges, de költséges – adott esetben életmentő – védőoltások árát sok nehéz anyagi körülmények között élő gyermek számára fedezzük. Lehetőségeinkhez mérten hozzájárulunk a rossz szociális helyzetben élő betegeink gyógyszerköltségeihez. Karácsonykor visszatérően vásárlási utalvánnyal könnyítünk a legrászorulóbb családok helyzetén.

Mottónk: Azt adjuk, amit Önök várnak: többet és jobbat a megszokottnál.

Ennek érdekében várjuk előremutató javaslataikat, segítő kritikájukat.

További együttműködésükre számítva:

A kuratórium nevében:  Dr. Kádár Ferenc

 

Az alapítvány kuratóriuma:

Dr. Kádár Ferenc, Dr. Kovács Zsuzsanna, Dr. Andrási Katalin

Adószám: 18040290-1-41
Bankszámlaszám: 11713005-20415107

A  személyi jövedelemadó 1%-ának felhasználása (2019.év).
A 2020. évi egyszerűsített beszámoló, és kiegészítés

 A személyi jövedelemadó 1%-ának felhasználása  (2020. év).
A 2021. évi egyszerűsített beszámoló.

A személyi jövedelemadó 1%-ának felhasználása ( 2021. év).
A 2022. évi egyszerűsített beszámoló.

A személyi jövedelemadó 1%-ának felhasználása (2022. év).
A 2023. évi egyszerűsített beszámoló.

 

Az Alapítvány szolgáltatása

A rendelőben lehetőség nyílik ultrahangos porlasztó használatára, ami segít, ha valakinek hörghurutja, gégegyulladása, esetleg arcüreggyulladása van. Van bioptron lámpánk például a műtét utáni hegesedések kezelésére.

Adunk kölcsön baby-hallert, ami az asztmás csecsemők, vagy kisgyermekek számára könnyíti meg a gyógyszeradagolást.