×

Az Önök kényelme érdekében dr. Andrási Katalin, dr. Kádár Ferenc, dr. Paksy László, dr. Révész Katalin rendelésére online foglalhat időpontot.
Amikor első alkalommal veszi igénybe ezt a lehetőséget, saját nevén regisztrálnia kell a rendszerbe, majd a családtagok menüpont alatt kérjük, töltse ki gyermeke(i) adatait is.

Tovább az online időpontfoglalásra →

jövedelemadó 1%

Aktuális hír
2021. április 7.

 

Kedves Szülők!

 

Talán szokatlan részünkről a kérdés, de őszintén érdekelne a válasz: hogy vannak? El tudják még viselni a járvány miatti idegőrlő hónapokat? Többségükkel régóta nem találkoztunk. Ennek egyik nyilvánvaló oka az óvodák, iskolák bezárásának jótékony hatása a közösségi fertőzések gyakoriságára, de sokat számított az a fegyelmezettség, ahogy betartották a járványügyi helyzet miatti rendkívüli intézkedéseket.

Megkönnyítette számunkra ennek a nehéz helyzetnek a kezelését, ahogy tudomásul vették, hogy az elkerülhető orvos-beteg találkozások minimalizálása céljából az enyhébb betegségeket telefon-, vagy videokonzultáció keretében látjuk el, hogy csak előzetes egyeztetést követően kereshetik fel a rendelőt, alkalmazkodtak az időpontfoglalás szigorú bevezetéséhez, az igazolások miatti szükségtelen vizsgálatok megszüntetéséhez. Ezt ezúton is köszönjük!

Tisztában vagyunk azzal, hogy az egy éve tartó veszélyhelyzet, a home office, a gyermekek online oktatása, a félelem a betegségtől, a maszkviselés, a távolságtartás minden család életét megviselte, és szerencsésnek mondhatják magukat, akik gazdaságilag nem rokkantak bele a helyzetbe. Ezúton is szeretnénk kifejezni együttérzésünket azok felé, akiket súlyosan vagy végzetesen érintett a koronavírus fertőzés.

Feszültek vagyunk, de bízunk abban, hogy a továbbra is nyugtalanító járványügyi állapot ellenére, az élet lassan visszatérhet majd a régi kerékvágásba. Addig azonban nyomatékosan kérjük, hogy továbbra is tartsák magukat a megelőző előírásokhoz, mert a hírek még mindig riasztók. Egyrészt, mert az emberek már beleuntak a védekezésbe és többször szegik meg a szabályokat, másrészt pedig a fertőzőképesebb mutánsok miatt. A sok mutáns közül Magyarországon a brit változat dominál, amely nemcsak jobban fertőz, de hosszabb ideig és nagyobb számban található meg a szervezetben, ráadásul súlyosabb betegséget okoz és nagyobb arányban érinti a fiatalabbakat, köztük a gyerekeket is. Súlyos lefolyás, haláleset a gyerekek között szerencsére nagyon ritka.

A járványügyi szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy az eddigi szabályokat még a kétszer oltottaknak is be kell tartaniuk, mert csak akkor érhet véget a járvány, ha a népesség 70-80%-a be lesz oltva, az pedig még hosszú időt vesz igénybe. Jó hír viszont, hogy a 12-16 évesek számára már van kipróbált, hatásos oltóanyag, és az ennél fiatalabb korosztályoknál is megkezdődött a vakcinák tesztelése.

Kérjük, hogy regisztráljanak a védőoltásra, és amint mód van rá, gyermekeikkel együtt éljenek a védőoltás lehetőségével.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket arról is, hogy május-június folyamán festési munkálatok lesznek a rendelőben, az ezzel járó kellemetlenségek miatt szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

Végezetül – és persze nem utolsó sorban – köszönjük mindazok támogatását, akik jövedelemadójuk 1%-át tavaly is a rendelőnk működését segítő Palánta Gyermekorvosi Rendelő Alapítványnak ajánlották. Felajánlásaik révén az elmúlt évben 3.812.350 forinthoz jutottunk, melyet most is a rendelő fejlesztésére fordítottunk. Együttműködésükre továbbra is számítunk, hiszen szolgáltatásaink korszerűsítése érdekében folyamatosan frissítenünk kell informatikai rendszerünket és eszközparkunkat.

 

Köszönjük ezért, ha jövedelemadója 1%-át ezúttal is a Palánta Gyermekorvosi Rendelő Alapítvány részére ajánlja.

Adószámunk: 18040290-1-41

 

Budapest, 2021. április

 

A rendelő munkatársai nevében:

 

Dr. Andrási Katalin, Dr. Kádár Ferenc, Dr. Paksy László, Dr. Révész Katalin