×

Az Önök kényelme érdekében dr. Andrási Katalin, dr. Kádár Ferenc, dr. Paksy László, dr. Révész Katalin rendelésére online foglalhat időpontot.
Amikor első alkalommal veszi igénybe ezt a lehetőséget, saját nevén regisztrálnia kell a rendszerbe, majd a családtagok menüpont alatt kérjük, töltse ki gyermeke(i) adatait is.

Tovább az online időpontfoglalásra →

Mit csinál a házi gyermekorvos?

Jó tudni

Rendelőnk egy új lakóház földszintjén van. Két részből áll, az egyikben a betegeket látjuk el, a másikba jönnek az egészséges gyerekek, védőoltásra, fejlődésük ellenőrzésére, vagy a szülők tanácsért, ha gondjuk van a gyerek viselkedésével. Itt mondjuk el, hogyan etessék a csecsemőt, ha nincs anyatej, mit csináljanak, ha egy nagyobb gyerek bepisil, nem akar enni, éjjel aludni, vagy nagyon szomorúnak tűnik. És itt beszélgetünk négyszemközt a nagyokkal, ha már a szüleik nélkül akarják megbeszélni velünk az egészségükkel kapcsolatos gondjukat.

A felnőttek bajaival mi nem foglalkozunk, mi a gyerekek betegségeihez értünk jól. Az orvosi egyetem után gyermekgyógyászatot tanultunk, hosszú évekig. Gyerekeket gyógyítottunk, amikor kórházban dolgoztunk és amióta körzetben vagyunk. A mi területünk öt körzetre van osztva, mindegyikért másik orvos felel.  Régen körzeti orvosnak, most házi gyermekorvosnak hívnak bennünket.

Gyerekorvosból sokféle van, mi területen dolgozunk, hozzánk fordul panaszaival először a beteg. Más gyermekorvosok kórházban vagy egyetemi klinikán dolgoznak és többnyire speciális gyermekkori betegségek ellátására szakosodva pl. a szív, a vese, az idegrendszer, vagy például az emésztőszervek megbetegedéseivel foglalkozik.