×

Az Önök kényelme érdekében dr. Andrási Katalin, dr. Kádár Ferenc, dr. Paksy László, dr. Révész Katalin rendelésére online foglalhat időpontot.
Amikor első alkalommal veszi igénybe ezt a lehetőséget, saját nevén regisztrálnia kell a rendszerbe, majd a családtagok menüpont alatt kérjük, töltse ki gyermeke(i) adatait is.

Tovább az online időpontfoglalásra →

Dr. Kovács Zsuzsanna

Orvos

2018. január 1-töl nyugdíjba vonult, körzetét dr. Andrási Katalin veszi át.

Helyettesként részt vesz a rendelő működésében.

 

 

 

1973-ban „ summa cum laude” végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.
1973-tól 1980-ig a Semmelweis Orvostudományi Egyetem I. Gyermekklinikáján és a II. Női Klinika újszülött-intenzívosztályán dolgoztam.
1979-ben szakvizsgáztam gyermekgyógyászatból, 1994-ben iskola-egészségtan- és ifjúságvédelmi szakvizsgát tettem.

1980 óta vagyok házi gyermekorvos Budapesten, a XIII. kerületben, 1988 óta a Tátra utcai rendelőben, amely 2011 októberében az Ipoly utcába költözött. 1984–87-ig családommal Angliában éltem, ahol a Milton Keynes-i kórház gyermekosztályán, mint externista gyűjtöttem tapasztalatokat.
1996 és 97 között a Népjóléti Minisztérium Egészségpolitikai Osztályának külső munkatársa voltam. 1998-2012-ig az Országos Gyermekegészségügyi Intézet szakértőjeként is dolgoztam.
Két hazai (Magyar Gyermekorvosok Társasága, Házi Gyermekorvosok Egyesülete) és két nemzetközi szakmai szevezetnek (International Society for Socialpaediatrics and Child Health és European Association for Children in Hospital) vagyok tagja.

A klinikai évek alatt a kora- és újszülöttek intenzív ellátásával foglalkoztam. Házi gyermekorvosi munkám mellett az Országos Gyermekegészségügyi Intézetben szakértői, módszertani munkákban vettem részt. Főbb érdeklődési területem: gyermekjogok, gyermekbántalmazás, szociális kérdések. E tárgyban számos szakmai közlemény társszerzője vagyok, előadásokat tartottam magyar, ill. angol nyelven.
A szakmai követelményeken túl fontosnak tartom, hogy a házi gyermekorvos a család segítője legyen. Több évtizedes munkám egyik legfőbb jutalmának érzem, hogy sok régi gondozottam tér vissza, hogy a gyermekének gondozását rám bízza. Sokat köszönhetek legközelebbi munkatársaimnak Cserényi Rita és Bitskey Borbála védőnőknek és Fodor Katalin asszisztensnek, valamint Langó Kati iskola-védőnőnek.

Szeretek olvasni, színházba, koncertre, moziba járni, utazni, kirándulni.

  Védőoltás, igazolások, egészséges csecsemők vizsgálata
Előzetes bejelentkezés alapján
Mielőtt elindul, ellenőrizze a Rendelési idők oldalon, a heti beosztást.