×

Az Önök kényelme érdekében dr. Andrási Katalin, dr. Kádár Ferenc, dr. Paksy László, dr. Révész Katalin rendelésére online foglalhat időpontot.
Amikor első alkalommal veszi igénybe ezt a lehetőséget, saját nevén regisztrálnia kell a rendszerbe, majd a családtagok menüpont alatt kérjük, töltse ki gyermeke(i) adatait is.

Tovább az online időpontfoglalásra →

Igazolhassák a szülők gyermekük enyhébb lefolyású betegségeit!

Hír
2019. február 25.

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete támogatja azt a kezdeményezést, hogy az oktatási intézmények tegyék lehetővé a szülők számára, hogy a jelenlegi 3 napnál jóval többet, éves szinten akár 15 napi indokolt mulasztást igazolhassanak. Rögzítsék ezt az intézményük házirendjében, így növelve a szülői kompetenciát és kiválta a felesleges orvosi vizsgálatok és az ennek során keletkező igazolások jó részét. Így elérhető lenne, hogy enyhe lefolyású betegségekkel ne kelljen mindenképpen orvosi vizsgálatra menni, majd a már gyógyult gyermeket pusztán az igazolásért visszavinni a rendelőbe.

„Támogatjuk a jelenleginél nagyobb mértékű szülői felelősségvállalást, hiszen megítélésünk szerint már maga a gyermekvállalás, de a közösségbe küldés elsődleges eldöntése is a szülő ismeretein, gondosságán, lelkiismeretességén múlik, nem egy orvos által aláírt és lebélyegzett papíron.”

 

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének állásfoglalása