×

Az Önök kényelme érdekében dr. Andrási Katalin, dr. Kádár Ferenc, dr. Paksy László, dr. Révész Katalin rendelésére online foglalhat időpontot.
Amikor első alkalommal veszi igénybe ezt a lehetőséget, saját nevén regisztrálnia kell a rendszerbe, majd a családtagok menüpont alatt kérjük, töltse ki gyermeke(i) adatait is.

Tovább az online időpontfoglalásra →

Dr. Kádár Ferenc

Orvos

1972-ben Budapesten végeztem, 12 éven keresztül dolgoztam a fővárosi Madarász utcai Gyermekkórházban, ahol Kemény Pál igazgató illetve Szokolai Vera főorvos irányítása mellett tanultam a „szakmát”. Csecsemő- és gyermekgyógyászati, valamint iskolaegészségtan-ifjúságvédelmi szakvizsgám van. 1984 óta vagyok körzeti, majd házi gyermekorvos a XIII. kerületben. 1989-ben bíztak meg a Tátra (ma Ipoly) utcai rendelő vezetésével. 1996-tól 2012-ig láttam el a kerület gyermek-alapellátásának szakfelügyelő főorvosi teendőit.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének megalakulásától kilenc éven át alelnöke, majd több mint tíz éven át a vezetőség tagja, illetve tanácsadója voltam. Húsz éven át irányítottam a gyermekorvosi alapellátás szakmapolitikai és tudományos konferenciáinak szervezését, és szerkesztettem dr. Kálmán Mihály barátommal a Hírvivőt, a házi gyermekorvosok szakmai lapját.

2004-től tíz éven át képviseltem a magyar házi gyermekorvosokat az Európai Gyermekgyógyászati Akadémiában (European Academy of Paediatrics), az európai alapellátó gyermekorvosok szövetségének (European Confederation of Primary Care Paediatricians) 2014-ig voltam a főtitkára.

Beszélek angolul.

Az utóbbi években megjelent írásaim, itthon és külföldön tartott előadásaim döntően a területi gyermekorvosi ellátás megoldásra váró kérdéseivel foglalkoztak.

1992-ben hoztuk létre a rendelőnk működését segítő Palánta Gyermekorvosi Rendelő Alapítványt, és a rendelővel együtt, ennek munkáját is irányítom. Szakmai tanácsadóként vettem részt a házi gyermekorvosok körében legelterjedtebb informatikai program, az IxGyerek kifejlesztésében.

Szeretném a hozzám tartozó gyerekek szüleit megtanítani arra, amit úgy hívnak, hogy egészségkultúra. Házi gyermekorvosként tudom, hogy mennyire fontos ez ahhoz, hogy gyermekek jó egészségben, megfelelő fizikai és szellemi állapotban nőjenek fel, és majdan saját gyermekeik jó szüleivé váljanak. Ha szükségesnek érzem, fenntartás nélkül kérem az adott problémához jobban értő kollégáim segítségét. Büszke vagyok arra, hogy a szülők ma már tudják, hogy az egyszerű betegségek döntő részét vírus okozza, amire nem kell antibiotikumot adni.  Fekete Éva praxismenedzser és Tóth Gréta védőnő a nélkülözhetetlen munkatársam.

Három felnőtt gyermekem és nyolc unokám van.

  Védőoltás, igazolások, egészséges csecsemők vizsgálata
Előzetes bejelentkezés alapján
Mielőtt elindul, ellenőrizze a Rendelési idők oldalon, a heti beosztást.